vidyo panorama fullhd videokonferens

IT-Chefer i offentlig sektor vill ha videokonferens

Föga förvånande vill IT-Chefer ha videokonferens. Under många år har vi alla läst om hur stora vinningarna är med videokonferens. Vi har alla läst hur snabbt investeringen återbetalar sig. Vi vet alla att resor med flyg och tåg tar tid och är dåligt för miljön. Några har gjort miljon investeringar för att minska antalet resor. Några har valt att använda sig av Skype eller andra liknande tjänster, men fastnar alltid i att det är dålig bild och ljud och att alla måste ha ett konto för att kunna nå varandra. Det senare alternativet finns inte för den offentliga sektorn, det går helt enkelt inte att administrera. Så de tvingas inte bara köpa dyr utrustning utan också att investera i separata nätverk för att kunna få videokonferenserna att fungera. Dyra infrastruktur-produkter som kostar många hundra tusen kronor styck bara för att kunna koppla samman ett par personer. Detta har gjort att många myndigheter ändå reser då den dyra utrustningen antingen är upptagen eller för svår att hantera. Så här har det varit i många år nu. Det är egentligen ingen nyhet. men Artikeln på IDG är ändå läsvärd då den visar att många fortfarande tror att de gamla jättarna är den ända vägen att gå. Så är inte fallet!

26%

Önskar fungerande videokonferens

 

Testa nånting nytt! Testa Vidyo,

ni kan få 30 dagars provperiod utan kostnad. Till skillnad från traditionell videokonferens kan ni bjuda in så många människor ni vill i ett möte, ni kan skärm-dela och anteckna direkt i datadelningen. Vi har deltagit i videokonferenser i HD med över 110 personer utan dyra investeringar.

 

VidyoDesktopTM VE Videokonferens för Citrix

Vidyo har precis givit alla med tunna klienter möjligheten att ha personlig videokonferens!

Har ni en citrixmiljö och funderar på hur videokonferens kan hjälpa er? Ring oss idag!

Minimi krav på er miljö är för tillfället följande.

Krav på den tunna klienten:
AMD eller Intel Dual-Core processor med 1.6GHz och 2GB RAM eller bättre
Windows 7
Citrix Receiver version 3.0.0 eller senare

Krav på servern
XenApp och/eller XenDesktop:
XenApp version 6.5 eller senare
XenDesktop version 7.1 eller senare

Vidyo hjälper google ta fram Hangouts

Vidyo för Google

Vidyo har varit en mycket bra partner, de har arbetat med Google för att ta fram en högkvalitativ videolösning för Google Hangouts.

Google har för andra gången kommit till Vidyo för hjälp gällande dess videkonferens-liknande tjänster. Google behövde hjälp att utveckla deras Hangouts till en utmanare till Skype. Det dom fick var något mycket bättre, en videoteknologi som utmanar traditionell videokonferens.

Telefonoperatören tres logo

Byter telefonoperatör

Idag bytte vi telefonoperatör från Telenor till Tre. Växleflytten gick bra men det kan fortfarande finnas lite småfel. Kom gärna med feedback på hur vi kan få telefonerna att fungera bättre. Vi tror att bytet kommer att underlätta för våra kunder att kontakta oss.

Så här jämförde vi Tre mot Telenor

 • Operatör
 • Fördelar
 • Nackdelar
 • Tre
 • Nya telefoner till alla anställda

  Lägre kostnad
  Bättre mobil växel
  Bättre app
  Bättre Svarssvervice

 • Endast 3G&4G nät
  Sämre täckning i glesbygd
 • Telenor
 • GSM & 3G & 4G nät
  Bättre täckning i glesbygd
  Behöver inte portera nummer till ny operatör
 • Klart högre kostnad
  Klart sämre App till telefonerna
  Dåliga faktureringsrutiner
  Långa handläggningstider
Telefonoperatören tres logo

Tack vare operatören 3 har vi nu möjlighet att hyra ut en mobil videokonferens.

KONTAKTA OSS OM NI ÄR INTRESSERADE