Marcus Lindqvist, Roberto Urbina, Nancy Knowlton och David Martin.

Skaparna av Smartboard och Nureva HDL-300

På besök i Sverige från Calgary i Kanada Nancy Knowlton och David Martin som för 25 år sedan grundade succén SMART Board, en interaktiv digital-whiteboard som sitter i miljontals klassrum och konferensrum runt om i världen. Idag representerar de bolaget Nureva som utvecklat en annan succé produkt Nureva HDL-300 som gör att dagens videokonferensmöten fått en ljudupptagningsförmåga som inte varit möjlig sedan tidigare.

Under besöket i Stockholm passade de på att besöka och få feedback av slutanvändaren Roberto Urbina som är IT-chef hos Copiax. Behovet för Copiax har varit lättanvända mötesrum utan att koppla sladdar till olika enheter, snabb uppstartstid och bästa kvalité på ljudupptagningen där alla deltagare ska höras utan att höja rösten. SMART Board och Nureva HDL-300 blev en fullträff.
Roberto berättar att idag har vi problemfria mötespresentationer och videokonferenser sedan vi fick utrustningen installerad, det är flera som vi videokonfererar med som kommenterar att ljudkvalitén är väldigt hög.

Snabbfakta om Nureva HDL-300

Över 8000 virtuella mikrofoner sprider sig i mötesrummet som garanterar dig en mikrofon oavsett var du befinner dig i rummet, sittande, stående eller går runt i rummet.
Enkel och snabb installation på väggen. Inget behov av kalibrering, Nureva HDL-300 läser av rummets terräng automatisk i realtid och antal deltagare som pratar samt sorterar bort bakgrundsljud som prassel med papper och fläktljud till exempel.
Din dator hittar enheten så fort du ansluter. Kostnadsfri mjukvara finns om det önskas för att göra inställningar, en funktion som erbjuds från mjukvaran är att begränsa ljudupptagningsområdet till ett mindre område för en eller några få talare som befinner sig i det utvalda området. Jämförelsevis att använda en handmikrofon.
Använd valfri konferensmjukvara som skype, teams, zoom, bluejeans, cisco m.m. Inga drivrutiner behöver installeras.
Tekniken bygger helt på digitalt ljud som Nureva kallar för en mikrofondimma över rummet.
För det mindre rummet upp till det stora rummet och är det riktigt stort över 10x10m då kan vi para ihop två stycken Nureva HDL-300.

I skrivande stund har vi på Presentationsdata installerat runt ett 30-tal Nureva HDL-300 med maxpoäng i kundnöjdheten enligt våra kvalitetsmätningar genomförd av personliga telefonsamtal med användaren.

Välkommen att boka en demo på distans. 08-30 92 85 eller [email protected]
Vi ringer dig från vårat demo rum som är utrustad med Nureva HDL-300.

Intelligenta mikrofoner hör dig över hela rummet som filtrerar bort fläktljud etc.

Utvalt begränsat ljudupptagningsområde enbart för talaren i en hörsal, konferensrum eller klassrum. Utan handmikrofon eller headset.